Preoblikovanje podjetja

Samostojno podjetje Proming posredništvo, Franc Lenhart s.p. je uspešno poslovalo vse od leta 1998, ko sem se vrnil iz Irana v katerem sem prebival in bil poslovno aktiven celih 15 let. Naša glavna aktivnost je bila pomoč in asistenca slovenskim in drugim evropskim podjetjem pri nastopu na Bližnji vzhod, predvsem na trg Irana. Skupaj smo tako 205 podjetjem pomagali in omogočili nastop na tem zahtevnem a donosnem trgu. V tem času, sem kot diektor firme napisal osem knjig o Iranu, uspešno vodil avtorstvo Izvoznega okna za portal Iran, deloval in svetoval različnim podjetjem v katalogu vavčerskih svetovalcev itd. Prišel je čas, ko je potrebno potegniti črto izpod obstoječe organiziranosti in uvesti nov sistem poslovanja. S 01.03.2013 odhajam v pokoj in dan pred tem tudi zapiran firmo Proming posredništvo s.p. Ker pa smatram, da so trideset letne izkušnje na trgu Irana tako velika vrednota, ki bi jo bilo škoda povleči iz poslovnega prostora, sem se odločil z delom nadaljevati še nekaj naslednjih let. Dne 12.02.2013 sem ustanovil družbo z imenom » PROMING SKUPINA d.o.o.  Osnovna dejavnost firme ostaja enaka, vse aktivnosti iz predhodne firme se prenesejo v novo družbo, katere glavni cilji v prihodnje bodo naslednji :

 • Še naprej se bomo trudili nuditi slovenskim in drugim poslovnim subjektom popolen servis za nastop na iranskem trgu, kako na trg priti in kako na njem tudi ostati.
 • Organizirali bomo poslovna potovanja v Iran pri čimer nudimo popolno oskrbo od namestitve do organizacije sestankov sorodnih dejavnosti, prevajanje in zastopanje v kolikor pride do pogodbe
 • Izvajanje tržnih analiz in marketinških študij za podjetja, ki bi to zahtevala in potrebovala
 • Organizirali bomo v kviru in pod pokroviteljstvom nove firme seminarje in poslovne konference za nastop na iranskem trgu, kjer vam bomo predstavili kaj delati, kaj ne , na kaj biti pozorni in kako ostati dalj časa na tem zahtevnem trgu. Razdelili vam bomo priročnike o poslovanju, če pa bo zahteva pa še vse ostale knjige avtorja Franca Lenharta.
 • Za zainteresirana podjetja in posameznike bo na razpolago v kratkem nov priročnik za poslovanje z Iranom št. II, opremljen z novimi podatki, novo situacijo glede na sankcije in možnosti poslovanja z Iranom kjub sankcijam. Priročnik št.ena je pošel in je v izdaji nova verzija.
 • V izdaji je tudi priročnik za poslovanje z Iranom v angleškem jeziku in služi tako širšemu krogu zainteresiranih poslovnih sistemom ali subjektom.
 • Tistim, ki bi se želeli naučiti par besed v Farsi ( iranski jezik ) in s tem pridobiti pozornost poslovnih strank, turistov in drugih obiskovalcev Irana, sem izdal slovensko-iranski slovar prav v te namene in je na razpolago v velikih količinah na našen naslovu.
 • Za tiste firme, ki se same nebi odločale za posloven obisk v Iranu, nudimo možnost  podpisa svetovalne pogodbe in vso delo, vključno s potovanji v Iran bomo za njih opravili mi.
 • Še naprej se bomo trudili obveščati slovensko poslovno javnost o realnem in trenutnem stanju v Iranu,pa bomo tistim firmam, ki bi to želele mesečno pošiljali informacije iz Irana. Potrebno nam je le sporočiti, da takšne novice želite prejemati.
 • Prevajamo vse vrste literature, zapise, dokumentacije iz Farsi ( Iranski jezik ) v slovenski ali kak drug evropski jezik.
 • Izdelovali bomo najsodobnejše spletne strani, za vas razvili programske in sistemske rešitve z računalniško podporo ali vam nudili že izdelane projekte iz tega področja. Nudimo tudi izdelavo sodobnih mobilnih apilikacij, izdelavo logotipov in grafično oblikovanje. Visoko izobraženi strokovnjaki čakajo na vaše želje in zahteve.
 • Tudi v okviru nove družbe bomo sodelovali z vladnimi institucijami republike Slovenije in sodelovali v projektih kot so izvozno okno, svetovanje in drugo.
 • Druge sorodne aktivnosti

Želel bi poudariti, da bodite pozorni predvsem pri finančnih transakcijah, saj je nova družba spremenila tudi poslovni račun . Kompletni podatki so sledeči:

Banka naše družbe :

HYPO ALPE ADRIA BANK d.d.
Dunajska cesta 117, 1000 Ljubljana – Slovenija
IBAN : SI56 330000005868394
SWIFT : HAABSI22