Priročnik za poslovanje z Iranom

Kako človek sploh pride na idejo, da bi o neki državi, ki velja za tako posebno in specifično, napisal priročnik za poslovanje. V ozadju tega prav gotovo mora stati veliko faktorjev in dejstev, ki se združujejo v paket znanja in izkušenj, ki avtorju dajejo dovolj tehtno osnovo za stvaritev takšne literature. Da se vsega tega lotiš, mora od zadaj stati veliko tehtnih razlogov in trdnih podatkov, da bi literatura na koncu pritegnila pozornost širše javnosti in posebaj tiste, ki si želijo Iran spoznati bližje in na pristen način.. Vsekakor je potrebno v tej državi tudi živeti, deliti vsakodnevni utrip z domačini, z njimi poslovati in poznati njihovo kulturo v detalje. Vse to sem kot avtor tega priročnika tudi doživel in vesel sem, da lahko danes te izkušnje in znanje prenesem na širšo javnost. Ne more se prav veliko ljudi pohvaliti, da je imelo priliko dobrih pet indvajset let živeti z Iranom, si deliti usodo življenske poti z ljudmi, ki so po kulturi in načinu življenja tako drugačni. Priznam, da dolgo nisem niti pomislil, da bi o svojem življenju napisal knjigo ali kakšen drug zapis. Skozi čas pa se ti ideja kar sama vcepi v glavo , pri tem pa te dodatno vzpodbujajo mediji, ki se na vse načine trudijo, prikazati državo Iran kot ekstremno islamsko državo v kateri prevladuje zlo, terorizem, demonstracije in slab nivo življenskega standarda. Zelo malo medijskih predstavitev sem opazil , ki bi prikazovala realno sliko Irana in njegovega naroda. Ljudje se kar zgrozijo, ko jim povem, da grem na pot v Iran. Kar tekmujejo z nasveti in svarili. Vse to in še mnogo drugih dejavnikov, mi je vlilo pogum, da sem se lotil te knjige, da bi širši javnosti predstavil realno sliko Irana, ki lahko v nekih področjih blesti, odseva v nedogled v naslednjem koraku pa ti vzbudi pomisleke o realnosti.

Osebno verjamem v usodo, saj drugače nebi bil prav jaz izbran, med več kot 10.000 zaposlenimi v Tam ( Tovarna avtomobilov Maribor ), da se moram poslovno povezati z Iranom. Niti sanjal nisem, da se mi je s tem korakom moje življenje spremenilo v celoti. V vsej pet in dvajset letni zgodovini bivanja v Iranu in z Iranom, se je pripetilo mnoštvo lepih trenutkov, nadvse smešnih prigod, težav, problemov, zla in radosti, ki zaslužijo ta zapis. Poslovno sem s tem trgom navezan celih sedem in dvajset let.

Namen je bil predvsem povedati kako lahko nekdo , ki še nikoli ni slišal za Iran, niti vedel kje leži, niti poznal jezika in kulture, ki je drugačne vere, ter drugih razlik, sprejme Iran za svojega, ga vzljubi in pusti v njem svoje korenine. Ko danes tako govorim o Iranu, se čutim kot kot del njegove zgodovine, saj sem tudi na svoji koži doživljal spremembe in razvoj te države. Pritegne te predvsem drugačnost, ki je kot popotnik ali slučajni obiskovalec ne opazi. Da lahko govoriš in pišeš o Iranu ni dovolj eno ali več potovanj v Iran in že veš vse. Tudi sam sem imel veliko primerov, ko se mi ljudje pohvalijo, da poznajo Iran, saj so bili tam ali kot turist ali poslovno povezani in so opravili par potovanj. Ne, o Iranu ne moraš govoriti, da ga poznaš, če tam ne živiš in če si ne deliš vsakdana z njihovim ljudstvom.

OBVESTILO: priročnik za poslovanje z Iranom je v glavnem pošel in se pripravlja nov ponatis z zadnjimi podatki, tudi o vplivu sankcij in še vedno možnosti za poslovanje s tem zanimivim in velikim trgom . Knjige vam pošljemo tudi po pošti na osnovi vašega telefonskega klica, maila ali sms sporočila. Seveda pa jo je možno naročiti preko spletne strani www.proming.eu preko kontaktnega obrazca.

Serija 500 knjig je razprodana. V aprilu 2013 izide nov priročnik  št. II. v nakladi 500 kom.!

Z veseljem smo vam na razpolago tudi na telefonu 041 748 776.

prirocnik

CENA KNJIGE :

naziv cena
osnova 13,82 €
ddv (9,5%) 1,31 €
pakiranje in poštnina 3,80 €
ddv (22%) za pakiranje in poštnino 0,84 €
SKUPAJ 19,77 €

NAROČITE ZDAJ