Predstavitev

Smo edino specializirano podjetje v Evropi in širše, ki v celoti pozna in obvlada iranski poslovni trg. Naši začetki segajo trideset let nazaj, ko je naš g. Franc Lenhart prvič stopil na iranska tla z namenom prenesti znanje in tehnologijo s takratne vodilne tovarne avtomobiliv v Jugoslaviji v iransko firmo Shahab Khodro Teheran. Med omenjenima firmama je bila podpisana dolgoročna poslovna pogodba, ki je narekovala prenos know –how za vsaj 2460 avtobusov TAM v zabojih. Dele in agregate v teh zabojih so nato iranski delavci pod našim nadzorom sestavljali v avtobuse in jih odpravljali v exploatacijo. Bila je to izredno težka in zahtevna naloga, saj je TAM takšno pogodbo podpisal prvič v zgodovini. Dotedaj so se prodajala gotova vozila, prenos znanja in tehnologije pa je bila noviteta in dodana vrednost vodilne tovarne vozil v državi. S strani generalnega direktorja firme TAM sem bil imenovan za vodjo projekta Iran in zadolžen sem bil za praktično vse. Vse pomeni materialna oskrba, dokumentacija za predajo, orodja in naprave, ki jih je TAM dobavil in podaril poslovnim partnerjem v Iran, naprave in fizična izvedba montaže prvih vozil. Določil sem ekipo 11 različnih strokovnjakov, ki smo se odpravili v Iran potem, ko smo predhodno poslali v Iran 50 setov avtobusov v zabojih, ustvarili popolnoma na novo tehnično, tehnološko in konstrukcijsko dokumentacijo, kontrolne dokumente in standarde, risbe in ostalo potrebno za popolen inženiring projekta.

1Prvi kamioni so odpeljali sete avtobusov v zabojih v Iran

Za popolno preoblikovanje tovarne Shahab Khodro v Teheranu, postavitev orodij in naprav, ter izdelavo prvega avtobusa po TAM tehnologiji, smo potrebovali 66 dni, kar je bil svojevrsten rekord ob poznavanju razmer v Iranu in pionirskem prenosu tehnologije. Po končanem pogodbenem delu in vrnitvi v Maribor, je iranski partner zahteval prisotnost predstavnika TAM v Teheranu, ki bo nadziral proces proizvodnje, skrbel za tehnološko disciplino in reklamacije. Seveda je bilo delo ponujeno najprej meni, ki sem ga po premisleku sprejel in zadevo uspešno vodil naslednjih osem ali devet let. Bilo je vse v redu, dokler se ni začel razpad Jugoslavije in posledično TAM, pa sem bil po devetih letih odpoklican iz Irana. Ker je bilo v TAM že v naprej načrtovano kako in kdo bo vodil novo nastale zaokrožene proizvodne enote, mi ni prav za prav preostalo nič drugega, kot vrniti se nazaj v Iran. Naslednja leta sem se ukvarjal s plasiranjem rezervnih delov v Iran za avtobuse in oblikovanje servisov po različnih mestih Irana.

2Naredil sem kopijo TAM v Teheranu

Kmalu pa spoznam, da je Iran z 80 miljoni prebivalcev država, ki potrebuje in ima vse kar je potrebno za dobro poslovanje. Z leti pričneš odkrivati nove priložnosti, spoznaš nove kontakte in se razvijaš v poslovneža svetovnih dimenzij. Iranski posloven sistem je poseben in se ga ne da enačiti z nobenim drugim na svetu. Potreboval sem veliko časa in denarja, da sem dojel kako se obnašati, kako nastopati in kako zadeve peljati dolgoročno. Sčasoma sem se naučil njihove ga jezika, ki ga v celoti obvladam danes, proučil način poslovanja in razvil tehnologijo, ki narekuje kako nastopiti na tem zanimivem a velikem trgu. Po tridesetih letih sem postal vele specialist za Iran, obvladujem njihov jezik, poslovni in politični sistem, sem poročen z iranko in s tem spoznal privatni in družbeni del življenja v Iranu, sprejel njihove vrednote in začel razmišljati po iransko. Napisal sem dvanajst knjig o Ianu, med njimi dva priročnika za poslovanje z Iranom in iransko-slovenski slovar.To pa je dovolj, da lahko s pomočjo mojih sodelavcev dajemo popolen servis vsakem podjetju ali posamezniku, ki načrtuje nastopiti na iranskem trgu. Niti v sanjah ni mogoče priti na iranski trg in tam ostati, brez, da ti nekdo svetuje ali pomaga. Slej ko prej, bo sleherni posameznik, ki ne pozna poslovanja z Iranom potegnil krajši konec in izgubil še tisti tako in tako minimalen zaslužek pri izvozu ozioma prodaji. Danes so k težavnemu sistemu poslovanja dodane še sankcije, ki doddobra otežujejo ali onemogočajo poslovanje z Iranom. Poznati je teba veliko zakonodaje, listin in poti, da bi na kraju le nekaj kar ni v nasprotju s sankcijami izvozili v Iran.

Do danes smo pomagali ali asistirali pri nastopu na iranski trg 205 slovenskim podjetjem in nekaj desetim iz tujine. Kaj nudimo in pod kakšnimi pogoji je možno z nami sodelovati pa v nadaljevanju predstavitvene dokumentacije.

Več informacij in vpogled v priročnik za poslovanje lahko prelistate v spodnjem PDF dokumentu, prav tako si lahko prenesete powerpoint predstavitev.